Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

1-3 Valkyriegade
København, 2200
Denmark

Teaching by Peter Hunter and blog in both Danish and English

3 vaner i hverdagen, der gør verden grønnere

Blog (DK)

3 vaner i hverdagen, der gør verden grønnere

Peter Hunter

Den store heltedåd, den stærke viljestyrke og den kraftfulde enkeltgerning er… alle overvurderede. Størstedelen af vores individuelle fremskridt sker igennem vores vaner og daglige gang i livet. En gang om dagen er ofte bedre en ti gange på en lørdag. Meta-reglen bag en hvilken som helst fremgang er, at disciplin - i en grad - er nødvendig.

Her er tre ting, du kan implementere i din dagligdag, for at gøre verden grønnere (især igennem flere træer). De tre ting er

  1. DIÆT: Spise mere vegetarisk / At købe ind i LØS-Market

  2. SØGEMASKINE: Benytte Ecosia.org istedet for Google.

  3. STØT: giv penge til Verdens Skove

  1. Køb ind i LØS-market (Åbner snart på nørrebro!)

LØS-Market er en vegetarisk, plastikfri indkøbsbutik på Vesterbro. Jeg har handlet der meget, siden jeg er flyttet i egen andelslejlighed, og får 10% rabat på alt for mit medlemskab dernede, som koster 200 kr om året.

løsmarket

De er netop ved at åbne ny butik på Jægersborggade på Nørrebro, og de søger i den forbindelse hjælp fra københavnere og andre i form af en crowdfunding, til at få gang i projektet. Jeg har selv doneret 1000 kr, da jeg gerne vil støtte Frederik og resten af LØS-market teamet mest muligt, og jeg bor meget tættere på Jægersborggade end Saxogade

Hvis du ikke bor i centrale KBH, er LØS-market selfølgelig ikke en oplagt mulighed for dig. Men en (mere) vegetarisk livsstil kan man få i hele Danmark, og det handler jo om at REDUCERE dit kødforbrug, ikke nødvendigvis underlægge dig selv en fuldstændig RESTRIKTION, hvis du ikke er klar. Hvordan kan du blive mere klar? Læs fx de artikler jeg linker til herunder.

Hvorfor hjælper en (mere) vegetarisk livsstil på at gøre planeten grønnere? Et åbenlyst og tungtvejende argument er, at mindre landbrugsareal dermed ryddes for at dyrke fx soja til at fodre køer med - som danske køer bliver fodret med i stor stil. Dette og flere argumenter kan du læse mere om her: 1) The Guardian, 2) Kødfri Mandag og 3) mere The Guardian.

Animal products cause more damage than [producing] construction minerals such as sand or cement, plastics or metals. Biomass and crops for animals are as damaging as [burning] fossil fuels
— Professor Edgar Hertwich

2. Benyt søgemaskinen, der planter træer!

Ecosia

Ecosia er en søgemaskine, der planter træer for reklameindtægter. Jeg begyndte at bruge dem, da de kun havde plantet ca. 8 millioner træer. De udgiver bilag for deres arbejde løbende og de har en fed info-side, hvor de forklarer hvad de laver. De har indtil videre investeret 6.688.224€ ~ 50 millioner DKK og plantet lige under 40 milioner træer.

Udover at dette projekt i forvejen er FANTASTISK, OG at man kan gøre Ecosia til sin standard søgemaskine, så går de også op i brugerens privatliv. Jeg har personligt haft let ved ikke længere at bruge Google som søgemaskine efter jeg installerede Ecosia's plug-in i Firefox. (For resten: Firefox er en bedre og mere privat browser en Google's Chrome)

En sidste note: Ecosia har en Maps funktion, som linker til Google Maps, MEN også Microsoft's BING, så der kan man vælge BING = "Because It's Not Google". Jeg vælger Microsoft - se hvorfor i mit email nyhedsbrev fra Okt, 2018.

3. Støt den danske organisation Verdens Skove

verdens skove

Jeg har støttet Verdens Skove med 100 kr. om måneden fra 2015-2017 og ønsket mig "Regnskovs-certifikater" i julegave nogle år (blandt andet). De har en fed side om hvorfor regnskov er vigtig og jeg er er gangske stolt af at støtte denne organisation. I forbindelse med at skrive denne post har jeg genopstartet en (skattefradragsberettiget) månedlig donation på 200 kr. Man kan også støtte dem via telefonselskabet Greenspeak, hvis du som medlem der stemmer overskuddet i retning af Verdens Skove.

(I 2018 havde jeg en overgang fra kollegieliv til lejlighedsliv, hvor jeg betalte to huslejer i en periode og derfor stoppede jeg alle donationer - læs her om hvad jeg har givet til velgørenhed og hvorfor jeg skriver om det offentligt).

Verdens Skove indsamler for tiden underskrifter imod, at landbrugsindustrien støtter fældning af tropisk skov.

Det var de 3 ting. Hvis du crowdfunder LØS-market er du også med til at støtte Verdens Skove. Hvis du har tilføjelser eller bidrag, så del gerne herunder i kommentarerne.