Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

1-3 Valkyriegade
København, 2200
Denmark

Teaching by Peter Hunter and blog in both Danish and English

Partner Acrobatics Teacher Training

Blog (DK)

Partner Acrobatics Teacher Training

Peter Hunter

Om kurset

UPDATE 29-12-2015: Nu er videoen fra kurset kommet ud! :)

Jeg har netop taget partneracrobatics.com's teacher training i Mexico. Det er en måned lang uddannelse, der har sit primære fokus på selve træningen inden for partnerakrobatik. Man bliver undervist i håndstand, normalt to timer om dagen, og man får 2-3 muligheder for at planlægge sin egen undervisning og øve sig på sine "medstuderende". Det har været et fantastisk træningsforløb, der på trods af akrobatikkens specifikke krav til kroppen, alligevel har været godt for min krop generelt - jeg har undgået skader, både pga. sikkerheden i træningen (brug af spottere) men også pga. lærernes bevidsthed om årsager til skader. Hver morgen i hverdagene begynder med en times "prehab", altså forberedelse af kroppen med henblik på forebyggelse af skader, i modsætning til "rehab", der helbreder kroppen efter en skade.

Julie og jeg vik efterhånden styr på den høje hånd til hånd på vores Teacher Training i Mexico - med hjælp fra teamet, især Martin Kvist.

Lærerne på kurset har en masse forskellige baggrunde - Martin Kvist har været gymnast, Emily Baxter har været yogalærer. Niko har lavet hollandsk akrobatik hele sit liv og Lorenzo lærte os om vejrtrækningsteknikker. Da undervisningen blev differentieret efter 2. uge kunne man oftest vælge imellem terapeutiske elementer, fx thaimassage og "flying therapeutics", klassiske akroyoga ting, som "vaskemaskiner", positioner og overgange hvor basen ligger på ryggen, og finally, høj akrobatik, som bestod af en masse forskellige elementer, fx "icharian" (kast med flyveren) og "toss the girl" (kast med flyveren på andre måder).

Historier

Hver uge inkluderede en hel fridag, hvor man helt frit kunne bestemme, hvad man ville bruge sin tid på og derudover en halv fridag, hvor der var prehab og massage på programmet om formiddagen. Det var især populært blandt deltagerne at tage ind i den lille by, Villa Corona, hvor der tæt på bypladsen ligger et fantastisk issted. Her fik vi dyppet en valgfri is i flydende chokolade, som hurtigt størknede inden i den kølige butik, og som hurtigt begyndte at smelte igen udenfor. Man ku også få dyppet sin chokolade-dyppede is i cocosflager (og andre mere sukkerholdige krømmelting). Altså "double-dipping" - hvorfor findes det ikke i Danmark?

Yndlingsbillede taget i Villa Corona!

Inde på bypladsen lavede vi en flashmob en af de sidste dage på kurset. Ca. 50 lokale mexicanere kiggede på, og vi fik dem da til at klappe, men det var nok mest en lille gruppe skolebørn (uniformerede), som vi imponerede - de råbte "otra! otra! otra!" og fik os til at lave flashmobben/dansen en gang til. Showet bestod af nogle flows og såkaldt "dance-acro"-moves til musik. Villa Corona blev ellers ikke forstyrret af os på andre måder end, at vi 2-3 gange vandrede farverigt rundt i små grupper med kursets fotograf, Melanie Höld, og tog profesionelle akro-billeder i den rustikke by. En del af kurset er nemlig, at man får et flot billede med hjem, som man eventuelt kan bruge til at promovere sin undervisning.

Her er de billeder, Julie og jeg fik taget - fotografen er Melaine Höld. <3

Teacher Trainingen foregik i El Parque Aquatico, Chimulco, altså et badeland som var velbesøgt af de lokale. Der var tre store vandrutschebaner, hvoraf de to snørklede sig rundt i cirkler og buer og den tredje var snurrelige og meget stejl. "Den hurtige" var virkelig hurtig, og den endte i et badebassin, der var 15 meter langt. Det var mere end nok til at stoppe de fleste, men nogle af de lokale, inklusive vores ven, Memo, der er del af familien, der ejer badelandet, havde en teknik til at skøjte hele vejen hen over poolen. Derfor var der en blå madras for enden, som lå henover kanten. Fik man nok fart på, kunne man komme direkte ud af poolen, gående eller løbende, fordi man ligesom blev skudt ud af poolen som ud over en rampe. Første gang vi fik adgang til rutschebanerne for os selv, var vi mange, der forsøgte at gøre dem kunsten efter. Memo deltog og rendte rundt og forsøgte at forklare os, hvordan man skulle spænde, og hvilken stilling man skulle indtage, for at det ville lykkes. Der var en ivrig stemning omkring det, men det så ud til at være komplet umuligt for begyndere. Men så skete der noget uventet: Efter tyve forsøg lykkedes det både mig og Julie at klare udfordringen lige efter hinanden - og vi fik stor ros af Memo, der kun havde set én anden kursusdeltager gøre det - men desværre havde Memo ikke lært os, hvad vi skulle gøre, når vi endelig ramte madrassen... Vi landte begge på røven på asfalten:

Der var tre rutsjebaner i Parque Aquatico, Chimulco, Mexico. Julie og jeg prøvede kræfter med den hurtige, hvilket gav os både ære og tvang os til at ofre... nogle røde mærker på ballerne og op til flere sår på benene.

Det var altså lidt om vores måned i en vandpark - træning, mad, camping, hygge... Og vandrutsjebaner. Kort sagt, det gode liv. Efter opholdet rejste vi lidt rundt i den del af Mexico, navnlig i Jalisco, Michoacán og Nayarit. Det kan du læse om ved at trykke på knappen.

UPDATE 10/12-2015: Jeg har tilføjet billeder til teksten om rejsen i Mexico og sorteret i billederne, så der ikke er for mange.